ukrayina-bude-zakhischati-svoyi-interesi-v-chornomu-ta-azovskomu-moryakh-poroshenko

Україна буде захищати свої інтереси в Чорному та Азовському морях – Порошенко

 • 9974 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Україна використовуватиме всі можливі інструменти для захисту власних інтересів в Чорному та Азовському морях. Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час спільного брифінгу з Президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, передає УНН.

"Зокрема ми маємо намір використати всі можливі інструменти і для захисту українських суверенних інтересів в акваторії Чорного та Азовських морів. Йдеться, зокрема, і щодо незаконного будівництва Керченського моста та обмеження українського судноплавства в регіоні", - заявив Порошенко.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко сьогодні проводить зустріч з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, який перебуватиме з офіційним візитом в Україні 29-30 травня.

Нагадаємо, 15 травня, російський президент Володимир Путін відкрив автодорожню частину Кримського моста. Будівництво залізничної частини транспортного переходу триває, відкриття планується в 2019 році. Кримський міст з’єднав Керченський півострів (Крим) з Таманським півостровом (Краснодарський край), а “необхідність” у його будівництві виникла після анексії Криму Росією в 2014 році. Міст забезпечить безперебійне транспортне сполучення півострова з материковою частиною Росії.

У заяві офіційного представника ЄС, опублікованій Європейською службою зовнішніх справ зазначається, що будівництво мосту через Керченську протоку в Криму є ще одним порушенням територіальної цілісності України.

Українські Національні Новини

Політика