ukrayina-dosyagla-domovlenostey-z-mvf-schodo-pidvischennya-tsini-na-gaz-kobolyev

Україна досягла домовленостей з МВФ щодо підвищення ціни на газ - Коболєв

 • 23922 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Уряд України на переговорах з Міжнародним валютним фондом досяг принципової домовленості про підвищення ціни газу до рівня повного ринкового паритету до 2020 року, наразі вирішується питання темпів цього зростання. Про це під час форуму у вівторок заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає УНН

"Я погоджуюся, що дуже важливим параметром макроекономічної стабільності наступного року буде той фактор, чи досягне уряд компромісу з МВФ. Саме у цей момент відбуваються перемовини щодо ... "agreement" (угоди з МВФ - ред.). Питання газу є ключовим елементом цих перемовин. Там є два компоненти, які дуже важливо розуміти. Це як сам рівень ціни - і, на скільки мені відомо, там є вже такий попередній компроміс, який уряд попередньо досягнув. Я не можу називати цифру, тому що це буде некоректно, я хочу, щоб це була вже остаточна угода", - заявив Коболєв.

З приводу того, що цифри підвищення уже називали ЗМІ, які, зокрема, писали про рівень до 25%, голова "Нафтогазу" заявив, що не впевнений, "наскільки це коректно".

"Я не впевний, що та цифра, яка була у пресі, вона насправді відповідає дійсності, цифра може бути іншою насправді", - додав він.

"Але принципова домовленість щодо поступового збільшення ціни і виведення українського ринку на так званий повний ринковий паритет до квітня 2020 року, вона є. А який буде темп - це питання, яке зараз обговорюється", - підсумував Коболєв.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України планує розширити коло осіб, які можуть претендувати на субсидії, після зміни ціни на газ, що передбачено у межах виконання зобов’язань за програмою співпраці з МВФ.

Українські Національні Новини

Політика