ukrayina-eksportuye-vitchiznyanu-kuryatinu-do-80-krayin-svitu-minapk

Україна експортує вітчизняну курятину до 80 країн світу - МінАПК

 • 13874 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Сфера птахівництва з кожним роком покращує свої показники. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства, передає УНН.

Вітчизняну курятину купують 80 країн світу. При цьому лише з початку року свої ринки відкрили відразу Албанія, Гана, Гонконг і Марокко.

За 7 місяців 2018 року було експортовано майже 200 тис. тонн курятини, що на 8% більше за аналогічний період минулого року.

"М'ясо птиці є глобальним трендом на світовому ринку і попит на нього щорічно зростає. Згідно з прогнозом OECD-FAO Agricultural Outlook 2018-2027, за 10 років світове споживання такої продукції збільшиться на 19 млн тонн (15,8%) і становитиме близько 139 млн тонн.

З огляду на глобальні тренди, Україна нарощує виробництво м'яса птиці та наближається за його обсягом до провідних країн світу. Так, за 7 місяців поточного року сільськогосподарськими підприємствами реалізовано 809,6 тис. тонн м'яса, що на 5% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року", - повідомили у МінАПК.

У відомстві додали, що Україна сьогодні займає 7 місце за експортом м'яса бройлерів у рейтингу країн-експортерів. Найбільшими світовими імпортерами є Японія, Мексика, ЄС, Ірак, Південна Африка, Саудівська Аравія, Куба, Гонконг, Об'єднані Арабські Емірати, Ангола.

Раніше УНН повідомляв, що у рейтингу ЄС щодо постачання курятини Україна посідає третє місце. Однак не всі українські виробники мають дозвіл на ввезення своєї продукції до європейських країн. Список дозволених продуктів обмежений і виглядає так:

М'ясо птиці можуть поставляти лише птахофабрики "Миронівського хлібопродукту" (Наша Ряба), "УПГ Малинівка", "УПГ-Інвест", "Птахофабрика Снятинська Нова", "Птахокомплекс Губин", "Комплекс Агромарс".

М'ясні вироби ЄС приймає лише від "Миронівського хлібопродукту" (бренд "Легко") і "Торгового дому Левада".

М'ясні напівфабрикати до ЄС може постачати лише одна компанія "Миронівський хлібопродукт" (бренд "Легко").

Українські Національні Новини

Економіка