ukrayina-gotova-obgovoriti-mirni-initsiativi-inshikh-krayin-ale-mayut-buti-dotrimani-dva-printsipi-kuleba

Україна готова обговорити мирні ініціативи інших країн, але мають бути дотримані два принципи - Кулеба

 • 1227860 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Україна готова обговорювати мирні формули та ініціативи інших держав, але у них має бути дотримано двох фундаменатльних принципів. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на пресконференції у Гватемалі, пише УНН.

Цитата

"Якщо ви хочете висунути власну формулу чи ініціативу, ми готові це обговорити, якщо ваша ініціатива поважає два принципи. Перший - ваша ініціатива не повинна пропонувати територіальні поступки України росії. Другий - ваша ініціатива не повинна призвести до замороженого конфлікту замість миру", - сказав Кулеба.

Міністр наголосив, що "ці два принципи є дуже фундаментальними, і я прошу всі країни регіону поважати їх у своїх міркуваннях".

"Ми цінуємо кожне зусилля, спрямовані на припинення цієї війни. Ми вважаємо, що найкращий спосіб зробити це – імплементувати формулу миру Президента Зеленського", - зазначив Кулеба.

Доповнення

Останнім часом з низки країн лунають заклики до переговорів. Президент Колумбії, до прикладу, закликав до мирних переговорів росії та України вже зараз.

Мирним посередником позиціонує себе, зокрема, і Китай. Про важливість переговорів заявляли і в Бразилії.

Президент Володимир Зеленський торік восени представив 10 пунктів формули миру.

Українські Національні Новини

Політика