ukrayina-i-litva-domovilis-pro-koordinatsiyu-v-pitannyakh-energobezpeki

Україна і Литва домовились про координацію в питаннях енергобезпеки

 • 6305 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Україна та Литва у понеділок домовилися координувати свої дії в питаннях енергетичної безпеки. Про це Президент України Петро Порошенко повідомив під час прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Литви Далією Грібаускайте, передає кореспондент УНН.

"Ми домовились про ефективну координацію наших дій в питаннях енергетичної безпеки. Для нас на сьогодні надзвичайно важлива підтримка позиції України щодо хибності рішення ЄК, яке дозволить "Газпрому" збільшити прокачку газу через трубопровід OPAL і може відкрити дорогу для реалізації другої черги газопроводу "Північний поток-2", який не має під собою жодного економічного підгрунтя, а має виключно політичну складову, щоб продовжити гібридну війну, ембарго на торговельні відносини, що нанести Україні збитків та іншим країнам ЄС", - сказав П.Порошенко.

Нагадаємо, Єврокомісія дозволила російському "Газпрому" збільшити прокачку газу через трубопровід OPAL, який побудовано в обхід України.

Президент України Петро Порошенко та президент Польщі Анджей Дуда раніше ухвалили спільну заяву, в якій закликали переглянути рішення Єврокомісії, яке відкриває можливість для “Газпрому” збільшити обсяги поставок газу до Європи в обхід України

Голова "Нафтогазу" А.Коболєв заявив, що Україна поділяє занепокоєння Польщі щодо газопроводів OPAL і "Північний потік-2" і закликає повернутися до єдиного підходу на європейському ринку газу.

Українські Національні Новини

Політика