ukrayina-i-polscha-zdatni-do-novogo-etapu-konstruktivnikh-vidnosin-i-spivpratsi-rozenko

Україна і Польща здатні до нового етапу конструктивних відносин і співпраці – Розенко

 • 11026 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Україна і Польща здатні відкрити новий етап конструктивних відносин і співпраці, в тому числі, в питаннях історичної пам’яті. Про це сьогодні заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, виступаючи біля Меморіалу жертв тоталітаризму в Харкові, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби віце-прем’єра.

"Сьогодні ми можемо з упевненістю констатувати, що стратегічне партнерство між Україною і Польщею діє і йому нема альтернативи. Між нашими народами не існує жодних проблемних питань, які ми були б не здатні владнати шляхом діалогу в дусі дружби і добросусідства", - зазначив П.Розенко.

Віце-прем’єр переконаний, що в умовах сьогоднішніх викликів і загроз спільній безпеці, Україна і Польща здатні відкрити новий етап конструктивних відносин і співпраці, зокрема, з питань історичної пам’яті.

"І це стане ще одним нашим спільним знаряддям у протистоянні злочинним намірам російського агресора", - підкреслив він.

П.Розенко наголосив, що спільний ворог – путінська Росія - підступний і хоче, щоб Україна та Польща ніколи не дійшли згоди з чутливих питань історичного минулого.

"Але я переконаний, Путіну і нашим ворогам ще зарано відкорковувати шампанське, бо наші народи вміють робити правильні висновки з історії. Так, історію ми не змінимо, але можемо творити сучасне і майбутнє! Мудрість народів полягає в тому, щоб навіть найбільш спірні моменти і виклики вони могли перетворити на нові можливості і перспективи співпраці", - наголосив віце-прем’єр-міністр.

Як відомо, сьогодні у Харкові Віце-прем’єр-міністри України та Польщі Павло Розенко та Пьотр Глінський взяли участь у вшануванні пам’яті жертв Катинського злочину. Вони поклали вінки до Меморіалу жертвам тоталітаризму, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та взяли участь у богослужінні.

Як повідомляв УНН, міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович виступив за зміну скандального закону про Інститут національної пам’яті, у якому забороняється “бандеризм” та публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Українські Національні Новини

Політика