ukrayina-maye-pidpisati-bagatostoronnyu-konventsiyu-schodo-opodatkuvannya-do-28-chervnya-danilyuk

Україна має підписати багатосторонню конвенцію щодо оподаткування до 28 червня - Данилюк

 • 10456 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Україна має підписати багатосторонню конвенцію щодо виконання заходів стосовно угод про оподаткування до 28 червня. Про це сказав міністр фінансів України Олександр Данилюк на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

"Ми маємо підписати угоду до 28 червня - багатосторонню конвенцію про виконання заходів, які стосуються угод про оподаткування. Відповідні рішення були прийняті Кабінетом міністрів ще у грудні минулого року. Я все ще очікую повноважень, які дадуть мені можливість це підписати", - сказав він.

Данилюк пояснив, що Україна має підписати цю угоду до 28 червня, бо це буде останнім шансом приєднатися до цієї угоди.

"Її треба буде ще ратифікувати, і цей процес має бути завершений до кінця року. Якщо цього не буде зроблено, то буде ризик застосування проти України економічних санкцій з боку ЄС. Всі ми підтримуємо інвест-клімат. Тому відповідні повноваження мають бути надані мені для підписання цієї угоди", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше у Мінфіні повідомили, що Україна має ратифікувати угоду MLI щодо внесення змін до конвенцій про уникнення подвійного оподаткування до кінця року, інакше може потрапити до офшорного списку країн ЄС.

Українські Національні Новини

Економіка