ukrayina-napravila-pidozri-rosiyskim-generalam-cherez-napad-na-moryakiv

Україна направила підозри російським генералам через напад на моряків

 • 16315 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Україна направила підозри восьми офіцерам та генералам збройних сил Російської Федерації стосовно розв’язання та ведення агресивної війни за фактом нападу на українських моряків у Керченській протоці. Про це заявив заступник Генерального прокурора – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю, оприлюдненому на одному з YouTube-каналів, передає УНН.

"Ми розслідуємо інцидент, який стався в Азовському морі. Ми оголосили 8 офіцерам і генералам збройних сил Російської Федерації і направили і в Москву, і Крим підозри. Ми робимо свою роботу, яка підтверджує подію, яка стала причиною і наслідком", - розповів Матіос.

Нагадаємо, ГПУ повідомила про підозру військовим РФ, які захопили українських моряків.

Як повідомляв УНН, 25 листопада в районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполь - з Чорного в Азовське море, також були поранені і захоплені в полон члени їх екіпажів. У МЗС висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України.

У зв’язку з цим в 10 областях України запроваджено воєнний стан.

Українські Національні Новини

Політика