ukrayina-ne-mozhe-nikudi-vstupati-chastinami-v-mzs-prokomentuvali-chlenstvo-krayini-v-nato

Україна не може нікуди вступати частинами: в МЗС прокоментували членство країни в НАТО

 • 699836 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Україна не може нікуди вступати частинами. Про це сказав заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс в ефірі телемарафону, відповідаючи на питання щодо членства України в НАТО без тимчасово окупованих територій, передає УНН.

Цитата

"Україна не може нікуди вступати частинами. Україна є державою, яка має міжнародно визнані кордони і звичайно що ми будемо приєднуватись до тих, чи інших організацій в міжнародно визнаних кордонах", - сказав Перебийніс.

Деталі

Заступник міністра закордонних справ зазначив, що при цьому Україна розглядає різні варіанти того, як буде наближатися до НАТО. 

"Шлях Швеції і Фінляндії показує і шлях для нас. Ті моделі, які існували до того - що шлях в НАТО може бути тільки через ПДЧ, насправді були такими запобіжниками, які розтягували цей процес і вони вже нам не підходять. Ми, в принципі, переросли цей етап, і сьогодні Україна з військової точки зору готова до членства, можливо, більше, ніж деякі країни-члени", - зауважив Перебийніс.

Він додав, що для України є ще певні політичні вимоги, які вже виконуються. Як зазначилося, вони дуже часто змігаються з вимогами ЄС. 

"Тому, ми можемо розраховувати в нашому наближенні до членства в НАТО не на десятиліття, а набагато швидше", - наголосив заступник міністра. 

Перебийніс також додав, що членство України в Альянсі буде посиленням самого Альянсу. І зараз багато партнерів це дуже чітко розуміють, але на них продовжують тиснути ті міфи, стереотипи і червоні лінії, які росія ще 30 років тому намалювала і сама ж зруйнувала своєю повномасштабною агресією. Однак, зараз вже багато хто усвідомлює, що боятися цих червоних ліній не потрібно.

"Україна де-факто вже є членом Альянсу, оскільки воює натівською зброєю, за стандартами НАТО та використовує розвідувальну інформацію Альянсу. Необхідно визначити алгоритм того, як Україна досягне цього членства ще й де-юре", - підсумував Перебийніс.

Нагадаємо

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що всі країни-союзники НАТО погодилися, щодо членства України в Альянсі.

Українські Національні Новини

Політика