ukrayina-peredala-u-pa-nato-dopovid-schodo-rozrobki-rf-biologichnoyi-ta-khimichnoyi-zbroyi

Україна передала у ПА НАТО доповідь щодо розробки РФ біологічної та хімічної зброї

 • 14269 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Українська делегація у ПА НАТО підготувала доповідь по розробці Росією біологічної та хімічної зброї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат, голова парламентської делегації в ПА НАТО Ірина Фріз, яка перебуває на Парламентській Асамблеї НАТО, що проходить у Варшаві, передає УНН.

"Під час засідання Комітету цивільного виміру та безпеки ПА НАТО передала партнерам доповідь, що підготовлена нашою командою та стосується досліджень російських науково-дослідницьких інститутів в сфері розробок біологічної та хімічної зброї", - вказала вона.

За її словами, вбивство Литвиненка в Лондоні з застосуванням полонію та спроба вбивства Скрипаля у Солсбері – це наочний приклад того, як РФ застосовує зброю масового знищення за кордоном.

“Як мінімум останні три роки Росія веде дослідження вірусів геморагічних лихоманок, зокрема Ебола та Марбург, видаючи це за спроби розробки вакцин. Насправді мова йде про повернення до радянських розробок поєднання Ебола з вірусом оспи. Це підтверджує аналіз більш ніж п‘яти тисяч позицій державних закупівель та наукової активності декількох російських установ, що знаходяться під МО РФ. Разом з цим інша дослідницька установа активно закуповує та проводить дослідження, що вказують на розробку нових бойових отруйних речовин з властивостями нервово-паралітичних газів.Відповідна доповідь передана також до штаб-квартири Альянсу”, – написала Фріз.

На її переконання, зважаючи на доповідь Лорда Джоплінга, є необхідним ознайомлення членів ПА НАТО з репортом, що фокусує увагу також на питанні використання хімічної та біологічної зброї масового ураження. “Не виключаю перспектив включення цього аспекту в заключну доповідь лорда Джоплінга, як ще однієї загрози в рамках гібридних дій Росії проти інших держав”, – додала Фріз.

Нагадаємо, у ПА НАТО поклали на Росію відповідальність за порушення прав людини на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика