ukrayina-peredast-mizhnarodnomu-sudu-oon-diplomatichne-listuvannya-z-rosiyeyu

Україна передасть Міжнародному суду ООН дипломатичне листування з Росією

 • 19221 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Україна надасть Міжнародному суду ООН всі дипломатичні ноти, які він передав російській стороні після початку конфлікту. Про це заявив представник української сторони Девід Зіонц сьогодні у суді, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Представник України Д.Зіонц повідомив, що це непублічне листування буде передане через звинувачення з боку РФ у тому, що Україна не висловлювала їй конкретних претензій.

Крім того, українська сторона наполягає на вживанні термінових заходів проти РФ.

"Дії, які призвели до смертей цивільних громадян, що не беруть участі в цьому конфлікті, - це і є тероризм", - зазначив у своєму виступі представник України в суді американський професор Гарольд Хонджі Ко.

Нагадаємо, під час виступу в Міжнародному суді ООН українська сторона озвучила вимоги, які суд має застосувати щодо Росії, зокрема припинити фінансування тероризму на Донбасі.

Як повідомляв УНН, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Українські Національні Новини

Політика