ukrayina-potrapila-do-top-10-krayin-iz-naybilshimi-vitratami-na-produkti

Україна потрапила до топ-10 країн із найбільшими витратами на продукти

 • 11517 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Україна ввійшла до десятки країн світу, мешканці яких витрачають на продукти найбільше грошей. Про це у Facebook повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає УНН.

"За даними Міністерства сільського господарства США, Україна входить до десятки країн, громадяни яких найбільше витрачають на продукти. Якщо скласти витрати на харчування, сигарети та алкоголь — до п'ятірки. Українці 2016-го витратили 38% від усіх доходів на продукти. 8,1% на алкоголь та сигарети. Тобто загальні витрати на ці дві групи становить 46,1%", - написав він.

Водночас, за словами Дорошенка, найменше на продукти та шкідливі звички витрачають американці.

"Американці позаминулого року витратили лише 6,3% своїх доходів на харчування та 2% на алкоголь та сигарети, що становить загалом 8,3%", - написав експерт.

Серед європейських країн, найменші витрати на продукти та шкідливі звички - у британців: 8,1% та 3,8% відповідно.

"Останнє місце, за даними дослідження, у Нігерії, громадяни якої на все це витрачають майже 60% (від своїх доходів, - ред.)", - розповів Дорошенко.

Поряд з цим, за сукупними витратами сімей на погані звички українці входять до п'ятірки країн світу з найбільшими витратами.

"Вперед ми пропустили лише Естонію, Білорусь, Угорщину та Чехію", - резюмував він.

Нагадаємо, минулого року уряд скасував держрегулювання цін на соціальні продукти. Про різке здорожчання харчів унаслідок такого кроку тоді попереджали і експерти, і політики.

Зокрема, на думку нардепа Сергія Тригубенка, дане рішення уряду призвело до падіння купівельної спроможності населення з одночасним подальшим зростанням соціальної напруги в суспільстві.

Окрім того, нардеп висловив сподівання, що з часом питання “вільних цін” буде додатково врегульовано.

Українські Національні Новини

Економіка