ukrayina-povidomila-nato-pro-neobkhidnist-vdoskonalennya-metodiki-sposterezhennya-obsye-na-donbasi

Україна повідомила НАТО про необхідність вдосконалення методики спостереження ОБСЄ на Донбасі

 • 8493 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Українська делегація зустрілася з заступником Генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер і повідомила про порушеня режиму тиші з боку бойовиків, а також наголосила на тому, що методика спостереження СММ ОБСЄ на Донбасі потребує вдосконалення. Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає УНН.

"Українські депутати надали фактаж порушення режиму тиші з боку проросійських бойовиків на Донбасі, наголосили, що методика спостереження СММ ОБСЄ потребує значного вдосконалення і технічного посилення дронами та постійно працюючими камерами спостереження на окупованій території, аби убезпечити провокації і обстріли українських населених пунктів", - написала вона.

Також, за її словами, представники України ще раз наголосили на пріоритетності безпекової і гуманітарної компоненти в контексті виконання мінських угод.

"Я розповіла про ситуацію з заручниками, звільнення яких наразі заблоковано, недопуск гуманітарних місій, про необхідність демілітаризації Дебальцева", – зауважила І.Геращенко.

Українські Національні Новини

Політика