ukrayina-pri-nato-ugorschina-vse-sche-blokuye-zasidannya-komisiyi-ale-ye-nadiya-na-pokraschennya

Україна при НАТО: Угорщина все ще блокує засідання Комісії, але є надія на покращення

 • 17996 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Угорщина продовжує блокувати зустріч Комісії Україна-НАТО на вищому рівні глав держав і урядів, і навіть направила меморандум із закликом переглянути політику НАТО щодо Києва до всіх держав-членів Альянсу. Проте є надія, що ситуація зміниться, тому що діалог між сторонами вже розпочато. Про це УНН розповіли у прес-службі української місії в НАТО.

В українському представництві підтвердили інформацію про те, що Угорщина продовжує блокувати можливість проведення засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні глав держав і урядів.

"Ситуація наступна: ми зараз намагаємось не коментувати цю ситуацію, бо на минулому тижні, чи навіть раніше надійшла інформація про початок діалогу між владою України - тобто, Міністерством освіти - і закарпатською меншиною. Почались зустрічі, пошуки спільних точок дотику, яким чином будемо виходити з цієї ситуації. Угорська сторона вже зрозуміла, що необхідний діалог, а не просто висування ультиматумів до української", - зазначили у представництві.

У той же час УНН повідомили, що угорська сторона все ж направила меморандум із закликом переглянути політику НАТО щодо Києва до всіх держав-членів Альянсу.

"Наскільки мені відомо, вони цей лист розповсюдили не всередині штаб-квартири НАТО, а надіслали урядам країн-членів НАТО. Тобто по столицях вони розіслали цей документ, і він був також дійсно надісланий Генсекретарю НАТО. Але ніякого руху тут з даного питання не відбулось. Більшість країн вирішили, що це питання не варто виносити", - зазначили у прес-службі.

Водночас, у представництві відзначають, що надія на діалог з угорцями все ще існує.

"Вони все ж мають зрозуміти, що потрібен діалог, а не просто ставити ультиматум типу "міняйте закон про мову, і все". Такого не буде, так не ведуться міжнародні відносини", - додав співрозмовник агентства.

Як повідомляв УНН, у НАТО закликали Україну і Угорщину врегулювати розбіжності.

Українські Національні Новини

Політика