ukrayina-rozrakhovuye-na-pidtrimku-nato-schodo-mirotvorchoyi-misiyi-oon-prezident

Україна розраховує на підтримку НАТО щодо миротворчої місії ООН - Президент

 • 5784 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Україна розраховує на підтримку НАТО щодо миротворчої місії ООН на Донбасі, яка матиме мандат в тому числі на непідконтрольні території та ділянки на кордоні України з Росією. Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час спільного виступу з Генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, передає кореспондент УНН.

"Я сподіваюсь що Альянс визнає та підтримає українські євроатлантичні прагнення, я ціную тісну щільну увагу НАТО до російської агресії, до незаконної анексії Криму. Україна повністю віддана мирному вирішенню конфлікту через негайну імплементацію мінських угод. Єдина річ, потрібна Україні – це мир і суверенітет України над окупованими територіями. Втім політичне рішення не можливе без того, щоб були виконані всі безпекові умови мінських угод, і щоб Росія виконала свої зобов’язання", - сказав він.

За словами Президента, Росія має припинити обстріли, вивести важке озброєння, вивести російські війська з території України та звільнити українських заручників та політичних в’язнів.

"Ми розраховуємо на підтримку НАТО щодо мультинаціональної миротворчої місії ООН на Донбасі, що матиме мандат в тому числі на непідконтрольних територіях та ділянках на кордоні України з Росією", - наголосив він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко бачить в Польщі сильного партнера. За його словами, історичні питання не повинні політизуватися. Про це Порошенко заявив перед початком другого дня саміту НАТО в Брюсселі.

Українські Національні Новини

Політика