ukrayina-spodivayetsya-na-pochatok-obgovorennya-zapusku-povnotsinnoyi-programi-z-mvf-u-nayblizhchi-tizhni

Україна сподівається на початок обговорення запуску повноцінної програми з МВФ у найближчі тижні

 • 629128 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Після досягнення угоди на рівні персоналу щодо перегляду Моніторингової програми МВФ для України, яку ще має затвердити керівництво Фонду, відкривається шлях для обговорення повноцінної програми фінансування. Україна сподівається у найближчі тижні розпочати дискусії щодо її запуску. Про це повідомили у Мінфіні та НБУ, пише УНН.

Деталі

У Мінфіні та НБУ підтвердили, що представники України та експерти MВФ досягли згоди на робочому рівні щодо перегляду Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду (PMB).

Ця угода, яка підлягає схваленню керівництвом МВФ, відкриває шлях до початку обговорення можливої повномасштабної програми, що передбачатиме фінансування України, вказують у НБУ.

Як зауважили у Мінфіні, українська сторона виконала всі погоджені з МВФ структурні маяки в межах Моніторингової програми. Також повідомляється, що були досягнуті всі кількісні та індикативні цілі на кінець грудня.

Експерти МВФ високо оцінили роботу органів української влади в межах Моніторингової програми, зазначають у Мінфіні.

Цитата

“Я позитивно оцінюю результати, оскільки команди МВФ, уряду України та НБУ обговорили широкий перелік питань, пов'язаних з економічною, фіскальною та монетарною політикою, які були на порядку денному під час роботи місії у Варшаві. Я вдячний експертам МВФ за конструктивний діалог, який дозволив нам досягти домовленостей про перегляд Моніторингової програми за участю Ради директорів", - заявив з цього приводу міністр фінансів України Сергій Марченко.

"У найближчі тижні ми сподіваємося на подальшу ефективну співпрацю з МВФ, зосередившись на дискусіях щодо запуску повноцінної програми за підтримки Фонду", - наголосив міністр.

Раніше

У МВФ заявили про успішні переговори з Україною.

Українські Національні Новини

Економіка