ukrayina-sprivpratsyuvatime-z-khorvatiyeyu-v-sferi-zakhistu-investitsiy

Україна співпрацюватиме з Хорватією в сфері захисту інвестицій

 • 9690 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Президент Петро Порошенко підписав закон щодо ратифікації міжурядової угоди України з Хорватією,  про співпрацю у сфері захисту інвестицій. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Президента України.

Глава держави підписав Закон України "Про ратифікацію Додаткового Протоколу між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про сприяння та взаємний захист інвестицій".

Документ передбачає надання інвесторам України та Хорватії режиму найбільшого інвестиційного сприяння, включаючи посилення заходів захисту інвестицій та застосування міжнародно-визнаних процедур врегулювання суперечок між інвесторами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегація з Хорватії у Києві поділиться досвідом з реінтеграції непідконтрольних територій

Водночас, Закон містить заяву української сторони щодо не застосування положень Угоди на тимчасово окупованих українських територіях, оскільки Україна не зможе гарантувати ефективний контроль і захист інвестицій на цих територіях поки не буде повністю відновлено українську юрисдикцію над ними.

Нагадаємо, Китай включив дев’ять нових українських підприємств до списку тих, які мають право експортувати до Китайської Народної Республіки молочну продукцію.

 

Українські Національні Новини

Політика