ukrayina-ta-khorvatiya-pidpisali-memorandum-pro-spivpratsyu-v-molodizhniy-sferi

Україна та Хорватія підписали меморандум про співпрацю в молодіжній сфері

 • 9582 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Україна та Хорватія підписали Меморандум про співробітництво у молодіжній сфері та План співпраці щодо реінтеграції територій, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Уряди України та Хорватії підписали Меморандум між Міністерством молоді і спорту України та Міністерством з питань демографії, сім’ї, молоді і соціальної політики Республіки Хорватія про співробітництво у молодіжній сфері, а також План взаємодії Українсько-хорватської робочої групи з питань співробітництва на 2017 рік.

Документи було підписано в Загребі в рамках офіційного візиту Глави українського Уряду Володимира Гройсмана до Республіки Хорватія.

Робоча група з питань співробітництва створена за ініціативи керівників урядів України та Хорватії та опікуватиметься питаннями реінтеграції територій.

Прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович наголосив, що Хорватія підтримує Україну у контексті протистояння російській агресії, не визнає незаконної анексії Криму та прагне поділитися із Києвом своїм досвідом мирної реінтеграції тимчасово окупованих територій. Створена робоча група напрацює механізми вирішення ситуації, що склалася на окупованих територіях - в контексті виконання Мінських угод і в рамках роботи Нормандського формату.

План взаємодії Українсько-хорватської робочої групи з питань співробітництва на 2017 рік визначає пріоритетні завдання на 2017 рік, серед яких - вивчення досвіду Хорватської сторони з питань реінтеграції окупованих територій та повернення біженців, відновлення довіри населення та відбудови інфраструктури, залучення міжнародної допомоги, соціального забезпечення на реінтегрованих територіях.

Меморандум про молодіжне співробітництво укладено на три роки з можливістю щорічної пролонгації. Він передбачає стимулювання розвитку дружніх зв’язків між молодіжними громадськими організаціями України і Хорватії, встановлює основні форми співпраці сторін у реалізації молодіжної політики.

Як повідомляв УНН, Україна вивчатиме досвід Хорватії щодо вступу до ЄС і НАТО.

 

Українські Національні Новини

Політика