ukrayina-u-ssha-zaproponuye-stvoriti-regionalniy-tsentr-z-protidiyi-gibridniy-zagrozi-z-rf-parubiy

Україна у США запропонує створити регіональний центр з протидії гібридній загрозі з РФ - Парубій

 • 7553 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що на зустрічі спікерів України, Грузії, Молдови, Литви і Польщі зі спікером Палати представників конгресу США Полом Раяном у Вашингтоні запропонує створити регіональний центр з протидії гібридним загрозам з Російської Федерації. Про це він сьогодні сказав під час другої міжпарламентської конференції "Грузія, Молдова та Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального і безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО" у Києві, передає кореспондент УНН.

"Однією з тем, яку я планую підняти у Вашингтоні на розмові з нашими партнерами, це створення регіонального центру, який би відповідав і який би розробляв концепцію на ці виклики, гібридні загрози, які сьогодні є і перед Україною, і перед нашим регіоном", - сказав він.

За словами Парубія, такий регіональний центр міг би "виробляти спільні універсальні відповіді на ті виклики, які стоять не тільки перед нашими країнами, ай перед усім цивілізованим світом".

Як повідомляв УНН, “Північний потік-2” становить загрозу для енергетичної безпеки ЄС і є гібридною зброєю, спрямованою на ЄС та НАТО. Про це завив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час ПА НАТО у Варшаві.

Українські Національні Новини

Політика