ukrayina-u-veresni-skorotila-virobnitstvo-gorilki-mayzhe-na-5

Україна у вересні скоротила виробництво горілки майже на 5%

 • 7801 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. У вересні 2017 року в Україні було вироблено 1 млн 197 тис. дал. горілки з вмістом спирту менше 45,4%, що на 4,7% менше, ніж у вересні 2016 року. Про це повідомила Державна служба статистики, передає УНН.

Водночас, у січні-серпні в Україні було вироблено 9,6 млн декалітрів горілки з вмістом спирту менше 45,4%, що на 16,5% менше, ніж за 9 місяців минулого року.

Виробництво пива солодового, включаючи пиво безалкогольне і зі вмістом алкоголю менше 0,5%, також скоротилося. Так, у вересні цього року було вироблено 12,2 млн дал. продукції, що на 12,1% менше, ніж у вересні 2016 року. У порівнянні із серпнем цього року виробництво пива Україні скоротилося на 41,2%.

Додамо, що в Україні за рік зменшилося виробництво коньяків і бренді. Так, у вересні цього року було вироблено 203 тис. дал. продукції, що на 12,2% менше, ніж у вересні 2016 року. У порівнянні із серпнем цього року виробництво коньяків і бренді в Україні зросло на 16,4%.

Додамо, дані наведено без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, що скорочення виробництва легального алкоголю в Україні спостерігається вже не перший рік.

За словами генерального директора компанії "Eastern Beverage Trading" Ольги Івушкіної, щорічно обсяги виробництва в середньому падають на 20%.

Нардепи та експерти ринку пояснюють цю негативну тенденцію зависокими акцизами.

Додамо, що підвищення акцизів на алкоголь вже 6 років не дає позитивного фіскального ефекту. Саме тому парламентарі ініціювали законопроект щодо зниження акцизних ставок на горілку та коньяк.

Українські Національні Новини

Економіка