ukrayina-vidznachaye-den-aviatsiyi

Україна відзначає День авіації

 • 11259 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. В Україні сьогодні відзначають День авіації, передає УНН.

День авіації — професійне свято військових і цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості і транспорту України. Відзначається щорічно в останню суботу серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіація і понад 4 тис. військових: на Хрещатику завершився парад

Свято встановлено в Україні “...на підтримку ініціативи авіаторів Збройних Сил України, Прикордонних військ України, Національної гвардії України та працівників авіаційної промисловості і транспорту України...” згідно з Указом Президента України “Про День авіації” від 16 серпня 1993 року № 305/93.

"Від Ігоря Сікорського до Олега Антонова, від Левка Мацієвича до Олександра Оксанченка – славні традиції української авіашколи передаються з покоління в покоління. Завдяки вам – сучасним підкорювачам неба – Україна входить до когорти провідних авіаційних держав", - зазначив у своєму вітанні Президент України Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова авіація пролетіла над Хрещатиком під час репетиції параду

Нагадаємо, українські літаки візьмуть участь у міжнародному авіаційному показі у Польщі.

Від Ігоря Сікорського до Олега Антонова, від Левка Мацієвича до Олександра Оксанченка – славні традиції української авіашколи передаються з покоління в покоління. Завдяки вам – сучасним підкорювачам неба – Україна входить до когорти провідних авіаційних держав.

Вітаю зі святом! pic.twitter.com/Wc91foCAyA

— Петро Порошенко (@poroshenko) 25 серпня 2018 р.

Українські Національні Новини

Суспільство