ukrayina-viyshla-na-finishnu-pryamu-schodo-nadannya-avtokefaliyi-prezident

Україна вийшла на фінішну пряму щодо надання автокефалії - Президент

 • 11329 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. В рамках шляху зі створення Помісної Православної церкви Україна вийшла на фінішну пряму. Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з екзархами Вселенського Патріархату, передає УНН.

"Українці 100 років молились, щоб мати Українську Помісну Православну церкву. Погляди українців були спрямовані до матері-церкви у Константинополі. Приємно, що Господь почув наші молитви. Приємно, що ми спільно пройшли цей шлях і в рамках цього шляху зараз вже можу сказати, що ми вийшли на фінішну пряму", - сказав він.

За словами Президента, українці спільно молилися, щоб Єдина Помісна Церква прийшла в Україну, створилася і була тим символом з’єднання країни, миру, які б сприяли об’єднанню православної віри і української держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет: насильства після Томосу не буде

Нагадаємо, двоє екзархів Вселенського патріархату сьогодні зустрілися в Києві з Президентом України Петром Порошенком.

Нагадаємо, Константинопольський патріархат в рамках підготовки до надання автокефалії православної церкви в Україні 7 вересня призначив своїх екзархів в Києві.

Раніше Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з патріархом РПЦ Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже прийнято, і вже ведуться відповідні процеси.

Українські Національні Новини

Політика