ukrayina-vizme-uchast-v-naybilshikh-viyskovikh-navchannyakh-v-estoniyi

Україна візьме участь в найбільших військових навчаннях в Естонії

 • 5072 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Сьогодні в Естонії починаються найбільші в історії країни військові навчання під назвою "Їжак-2018" (Siil 2018), в яких також візьме участь і Україна. Про це повідомляє ERR, передає УНН.

У навчаннях візьмуть участь більше 15 тисяч військовослужбовців і співробітників силових служб, навчання триватимуть до 14 травня. За сценарієм навчань, противником виступить вигадана держава Мурінус, яке спробує дестабілізувати ситуацію в Естонії і викликати розкол між державами-членами НАТО.

У маневрах візьмуть участь союзники, зокрема з Великобританії, США, Данії, Німеччини, Польщі, Франції, Латвії, Литви, Бельгії, Канади, Фінляндії, Швеції, Грузії, України та Ірландії.

Навчання також частково пройдуть і на території Латвії. Основний акцент буде зроблений на здатності забезпечити безпеку і захист населення в будь-якій ситуації.

Нагадаємо, українські бійці 79-ї окремої десантно-штурмової бригади і танковий взвод 14-ї окремої механізованої бригади почали участь в міжнародних навчаннях Combined Resolve X.

Українські Національні Новини

Суспільство