ukrayina-vkhodit-v-triyku-lideriv-z-importu-gruzinskogo-vina

Україна входить в трійку лідерів з імпорту грузинського вина

 • 14212 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. За підсумками 2017 року Україна посідає друге місце в переліку країн-імпортерів вина з Грузії. Про це повідомляє Національне агентство вина міністерства сільського господарства Грузії, передає УНН.

Повідомляється, що в 2017 році з Грузії було експортовано рекордну за останні 30 років кількість вина. У минулому році Грузія експортувала 76,7 мільйона пляшок вина (по 0,75 літрів), що на 54% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

При цьому вартість експортованої в 53 країни світу продукції становила 170 млн доларів, що на 49% більше показника 2016 року.

На першому місці серед країн-імпортерів грузинського вина Росія, куди було експортовано 47,8 мільйона пляшок вина. Зростання експорту в цю країну сягнуло 76%.

На другому місці розташувалася Україна, куди було відправлено понад 8,5 мільйона пляшок вина. Зростання експорту в цю країну становило 46%.

Третє місце посів Китай - 7,6 мільйона пляшок. Зростання експорту грузинського вина в цю країну становило 43%.

Нагадаємо, в Україні продавали підроблене грузинське вино. Партія такої продукції було вилучено АМКУ.

Раніше експерт Олексій Безуглий розповів про те, що на українському ринку зростає кількість псевдо-імпортного вина.

Отже, вітчизняному споживачеві варто більш ретельно підходити до вибору винної продукції, тим більш, що українське вино сьогодні не поступається за якістю багатьом іноземним напоям. Тенденція розвитку нашого винного ринку свідчить про зростання кількості невеликих виноробства.

"В Україні поступово розвиваються невеликі виробники вина, сортів винограду, і комбінацій купажів стає все більше. Українське вино дуже привабливе за ціною, і якість продукції поліпшується.

Не варто забувати також про українські вина, яке можна віднести до унікального спадщини. Чого тільки варта лінійка кріплених і десертних вин "Коктебель" - "Мадера", "Мускат", "Кагор", які завоювали десятки нагород на світових конкурсах", - вважає О.Безуглий.

Українські Національні Новини

Економіка