ukrayina-vpyate-pospil-ne-zmogla-podolati-chvertfinal-chye-z-futzalu

Україна вп'яте поспіль не змогла подолати чвертьфінал ЧЄ з футзалу

 • 11054 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Українська футзальна збірна мінімально поступилася семикратному чемпіонові континенту Іспанії і вп'яте поспіль залишила чемпіонат Європи після чвертьфіналу, інформує УНН з посиланням на Федерацію футболу України.

В останньому поєдинку 1/4 фіналу зійшлися українська та іспанська збірні. "Синьо-жовті" вийшли з групи з другого місця, здолавши Румунію (3:2) та поступившись Португалії (3:5). Іспанці після нічиєї з Францією (4:4) виграли битву за першу позицію у своєму тріо в Азербайджану (1:0).

Семиразові чемпіони Європи одразу ж заволоділи ініціативою і почали раз по раз турбувати Іваняка. Українці нервували і дозволяли суперникам пробивати з різних позицій. Проте голкіпер "Урагану" не стомлювався виручати команду та впевнено грати на виходах. Українці діяли скуто ще й через велику кількість фолів, які могли призвести до пенальті.

На 13-й хвилині Іваняк ліквідував небезпеку, здорово зігравши ногами, а у наступній атаці суперники нас пробачили, не влучивши у ворота. Затим виник гольовий момент у нашої команди, однак Королишину не вистачило сантиметрів до голу. Втім, Іспанія швидко повернула собі ініціативу. На 18-й хвилині "жовто-червоні" таки досягли свого — Лін відпасував на Полу, який з лівого флангу невідпорно пробив у саму "дев'ятку" воріт збірної України.

У другому таймі "синьо-жовті" виглядали уже активнішими і часто проводили непогані комбінації. Небезпечного удару завдав Педяш на 26-й хвилині. Проте надалі іспанці додали, і довелося попрацювати Іваняку. Наш голкіпер ліквідував виходи сам на сам Мігеліна та Ліна, відбив ще кілька потужних ударів.

Із плином часу Олександр Косенко почав використовувати п'ятого польового гравця, але особливих дивідендів це не принесло.
Таким чином, Україна не встояла перед головними фаворитами чемпіонату Європи – 0:1.

Варто відзначити, що також путівку до наступного кола змагань здобули португальці, які розгромили азербайджанців 8:1.
Додамо також, супротивником іспанців по півфіналу стане Казахстан.

Українські Національні Новини

Спорт