ukrayina-za-tri-misyatsi-kupila-u-rosiyi-tovariv-mayzhe-na-2-mlrd-dolariv

Україна за три місяці купила у Росії товарів майже на 2 млрд доларів

 • 10883 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. У І кварталі цього року Україна наростила імпорт товарів із Російської Федерації на 28,7% - до 1 млрд 921,4 млн дол, у порівнянні із І кварталом 2017 року. Про це повідомляє Держстатистики, передає УНН.

При цьому, експорт українських товарів у РФ скоротився - на 7,6%, до 853 млн дол., що значно менше, ніж імпорт російських товарів до України. Таким чином, негативний баланс торгівлі з Росією становить мінус 1 млрд 68 млн доларів для України.

За даними Держстатистики, Росія має понад 7% в українському експорті і понад 15% - в імпорті.

Нагадаємо, обмежувальні санкції Ради нацбезпеки України не перешкодили поставкам в Україну російських авто “УАЗ” та автобусів “ПАЗ”. У більшості випадків російські автотовари закуповують комунальні підприємства за державний кошт на тендерах Прозоро.

Одним з постачальників заборонених російських автобусів є група компаній "АІС", пов'язана з народним депутатом Дмитром Святашем і його партнером Василем Поляковим. 

Додамо, що автобуси “ПАЗ” виробляє внесений у санкційний список РНБО “Павловський автобусний завод”. До того ж, він входить в групу компаній “ГАЗ”, мажоритарним власником якої виступає компанія “ООО Русские машины” Олега Дерипаски. Сам бізнесмен неодноразово заявляв, що представляє інтереси влади Росії в інших країнах.

Українські Національні Новини

Економіка