ukrayina-zakupovuye-vugillya-z-dnr-lnr-u-kompaniy-zareyestrovanikh-na-pidkontrolniy-teritoriyi-v-kistion

Україна закуповує вугілля з "ДНР"/"ЛНР" у компаній, зареєстрованих на підконтрольній території – В.Кістіон

 • 8836 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Україна закуповує вугілля марки "А", яке видобувається на непідконтрольній частині Донбасу, у компаній, зареєстрованих на підконтрольній території. Про це сказав в ефірі "5 каналу" віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, передає УНН.

"Вугілля закуповується в тих компаній, які зареєстровані на підконтрольній території України, які працюють за законами України, сплачують податки до державного бюджету української держави", - сказав він.

В.Кістіон вугілля видобувається на тимчасово непідконтрольних територіях, але це компанії виробничу діяльність за законами України.

Він підкреслив, що українська енергетика потребує не менше 9 млн тонн вугілля марки "А". "На території України видобування вугілля марки "А" відбувається на тимчасово непідконтрольних територіях", - уточнив посадовець.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив, що Україна споживає для теплової генерації 24,5 млн тонн вугілля, з них 9,2 млн тонн - антрацитової групи, якої на сьогодні на контрольованій території України немає.

Українські Національні Новини

Економіка