ukrayina-zanepokoyena-zayavoyu-putina-schodo-kontrolyu-nad-kordonom

Україна занепокоєна заявою Путіна щодо "контролю над кордоном"

 • 13139 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Українська сторона занепокоєна заявою президента Росії Володимира Путіна щодо відмови передачі Києву контролю над кордоном. Про це повідомила прес-секретар українського представника у ТКГ Дарка Оліфер у Facebook, передає УНН.

"Скасування указу президента РФ щодо визнання документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО; відмова від експропріації української власності та від запровадження рубльової зони на теренах ОРДЛО і дезавуація заяв щодо встановлення т.з. "кордону" - такими є принципові питання, що мають стояти на порядку денному політичної підгрупи", - зазначила Оліфер.

Крім того, за її словами, українська сторона ставить питання створення окремої робочої підгрупи щодо непідконтрольної Україні ділянки українсько-російського кордону.

"На засіданні ТКГ українська сторона висловила занепокоєння нещодавною заявою президента РФ, яку він зробив на Валдайському форумі, щодо того, що російська сторона не збирається передавати Україні контроль над відповідною ділянкою кордону", - повідомила також прес-секретар на своїй сторінці.

Як відомо, під час форуму Путін заявив, що закриття кордону між Росією і Донбасом призведе до трагедії.

Українські Національні Новини

Політика