ukrayinka-namagalasya-vivezti-za-kordon-starovinni-skripki

Українка намагалася вивезти за кордон старовинні скрипки

 • 22363 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 20 травня. УНН. Сьогодні на Закарпатті митники завадили громадянці України вивезти за кордон дві старовинні скрипки. Як повідомила УНН речниця У ДФС у Закарпатській області Алла Дацюк, інцидент стався на митному посту "Ужгород", що на кордоні зі Словаччиною.

"Перемістити через кордон дві скрипки зі смичками намагалась громадянка України на автомобілі HYUNDAI COUPE із чеською реєстрацією. Для проходження митного контролю українка обрала форму "зелений коридор", чим заявила про відсутність предметів заборонених або обмежених до переміщення через митний кордон України. Але під час митного огляду транспортного засобу працівники митниці виявили два музичні інструменти, які мають ознаки таких, що були виготовлені 50 і більше років тому", – розповіла А.Дацюк.

Через порушення порядку проходження митного контролю, яким обмежено переміщення культурних цінностей через митний кордон України, на громадянку склали протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України. Старовинні скрипки вилучили і відправили на експертизу, яка визначить їхній вік, культурну цінність та вартість.

На фото конфіскованих скрипок, які оприлюднила Закарпатська митниця ДФС, видно напис Jacobus Stainer. За інформацією з мережі Інтернет, Якоб Штайнер – це перший відомий австрійський скрипковий майстер, чиї інструменти були найбільш затребуваними в Європі до кінця XVIII століття.

Нагадаємо, у пункті пропуску "Велика Писарівка" Сумської області прикордонники затримали росіянина, який намагався вивезти раритетне видання Біблії

Українські Національні Новини

Кримінал та НП