ukrayinske-vinorobstvo-maye-potuzhniy-potentsial-do-eksportu-ekspert

Українське виноробство має потужний потенціал до експорту - експерт

 • 13762 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Виноградарство і виноробство - національні галузі з потужним експортним потенціалом. Про це повідомив генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко, передає УНН з посиланням на прес-службу корпорації.

"Виноградарство і виноробство - національні галузі з великими потенційними можливостями виробництва якісних українських вин, з історичними традиціями, що сягають сивої давнини, потужним кадровим та науковим потенціалом. Експортний потенціал українських вин можна оцінювати як потужний", - сказав він.

Кучеренко повідомив, що українська виноградно-виноробна продукція має широку географію експорту за кордон. Разом з тим, існує необхідність розширення поставок українських вин на іноземні ринки, переконаний гендиректор корпорації.

"За даними Державної служби статистики України у 2017 році українські вина експортувалися до таких країн: Росія, Азербайджан, Казахстан, Білорусь, Грузія, Китай, Ізраїль, Монголія, Туреччина, США, Австралія тощо. При цьому, географія експорту виноробної продукції в 2017 році практично не відрізнялася від 2016 року", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське вино Мадера "Коктебель" відзначили у Франції

Також Кучеренко зауважив, що вітчизняна виноградно-виноробна галузь, яка в провідних європейських країнах вважається локомотивом економіки, в Україні зазнає занепаду.

"В останні роки через наявність серйозних проблем галузь зазнала істотного економічного спаду. Як наслідок - площі під виноградниками стрімко скорочуються та складають на сьогодні 44 тисячі гектарів, що у чотири рази менше, порівняно з 1990 роком", - сказав він.

Сьогодні галузь, як ніколи, потребує державної підтримки, додав гендиректор "Укрвинпрому".

"Сьогодні виноградно-виноробна галузь переживає найскладніший період за всю свою історію та потребує, як ніколи, більш уважного ставлення та підтримки з боку органів виконавчої влади, в тому числі Міністерства аграрної політики та продовольства України для набуття реального державного протекціонізму галузі та реформування управління галуззю", - резюмував Кучеренко.

Як повідомляв УНН, українці стали частіше обирати алкоголь вітчизняного виробництва.

Разом з тим, за словами експерта О.Безуглого, в Україні росте кількість псевдо-імпортного вина

Українські Національні Новини

Економіка