ukrayinski-vinorobi-pragnut-vidmovitisya-vid-importnogo-vinogradu

Українські винороби прагнуть відмовитися від імпортного винограду

 • 9358 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Протягом 2018 року українські винороби планують довести обсяги виробництва винограду до рівня потреб населення. Це дасть можливість відмовитися від закордонної продукції. Про це у коментарі УНН розповів генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко, окреслюючи плани діяльності галузі на 2018 рік.

"Завдання, які повинні бути вирішені, – це закладка нових насаджень та доведення обсягів виробництва винограду до рівня потреб населення та виноробства, аби не імпортувати його", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське вино "Коктебель" нагородили у Франції

Також для виноробів надалі залишається актуальним питання спрощення переліку документів для отримання атестату виробництва, на підставі якого суб’єкту господарювання видається ліцензія, зазначив Кучеренко.

"На сьогодні цей перелік становить біля 150 позицій. Всі ми розуміємо, що таку кількість документів можна отримувати місяцями, що неприпустимо для динамічного розвитку бізнесу", - пояснив директор "Укрвинпрому".

Як повідомляв УНН, за даними експертів, асортимент українського вина в вітчизняних магазинах наразі скоротився на чверть. 

"Звичайно, враховуючи зростання реальних витрат населення, багатьом українцям зараз не до вина, але скороченню ринку додатково сприяє не дуже раціональна політика найбільших мереж в Україні, які скорочують кількість позицій українських вин і роблять акцент на імпорті.

Загальна тенденція свідчить про те, що асортимент українського вина в супермаркетах скоротився в середньому на чверть", - зазначив директор з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексій Безуглий.

Додамо, що з початку року Україна імпортувала вина на понад 2,8 млн доларів.

Українські Національні Новини

Економіка