ukrayinskiy-film-potrapiv-do-konkursu-korotkometrazhok-kannskogo-kinofestivalyu

Український фільм потрапив до конкурсу короткометражок Каннського кінофестивалю

 • 869630 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Фільм українського та польського режисерів "Як це було" потрапив до конкурсу короткометражок Каннського кінофестивалю. Про це пише УНН з посиланням на Держкіно.

Деталі

Як повідомляють у Держкіно, світова прем’єра короткометражної польсько-української драми української режисерки Анастасії Солоневич і польського режисера Дам’яна Коцура "Як це було" відбудеться у головному конкурсі короткометражних фільмів 76-го Каннського кінофестивалю, який проходитиме з 16 до 27 травня 2023 року.

Цьогоріч це єдиний фільм, що представляє Україну на Каннському кінофестивалі.

Події фільму відбуваються взимку 2023 року у Києві. За сюжетом, головна героїня Лера майже рік живе в Берліні після початку повномасштабної війни в Україні, однак не почувається там добре й ухвалює імпульсивне рішення поїхати до Києва вперше за весь час війни.

Дорогою до Києва вона дізнається, що її родина не в українській столиці та приїде лише наступного дня. Тому героїня зустрічає свого друга Кирила, з яким проводить день, як колись до війни. Вранці Лера зустрічає свою маму і сестру, і нарешті відчуває себе вдома. Але все ще сумнівається, чи залишиться вона у Києві, чи поїде назад у Берлін.

Зазначається, що зйомки проходили у Києві та Берліні в січні 2023 року. Фільм створено та профінансовано продакшном “Exa studio”.

Ролі у фільмі виконали Валерія Березовська, Кирило Земляний. Автори сценарію та режисери — Анастасія Солоневич та Дам’ян Коцур. Продюсер фільму — Піотр Стечек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише “Вартові галактики-3” та “Русалонька”: головні кінопрем’єри травня

Українські Національні Новини

Культура