ukrayinsku-studentku-u-vidni-pozbavili-stipendiyi-cherez-zvyazki-z-azovom

Українську студентку у Відні позбавили стипендії через зв’язки з “Азовом”

 • 45066 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Українку Олену Семеняку позбавили стипендії у Віденському інституті гуманітарних наук (IWM) через її зв’язки з українським “праворадикальним рухом “Азов”. Про це повідомляє УНН з посиланням на Vice.

“Інститут гуманітарних наук, що базується у Відні, заявив у понеділок, що стипендію, яку отримала Олена Семеняка, керівник міжнародної пропагандистської організації ультраправого руху "Азов", було "скасовано негайно" після того, як стали відомі її політичні прихильності та звинувачення в тому, що вона пропагує свою країну як центр для правих екстремістів”, - повідомили у ЗМІ.

Зазначається, що повідомлення про скасування стипендії оприлюднили на сайті IWM.

“IWM чітко засуджує і дистанціюється від правих екстремістських заяв та дій Олени Семеняки… Інститут глибоко шкодує про це і відкликає стипендію Семеняки з негайним вступом у силу після того, як стали відомі факти”, - сказала ректор інституту Шаліні Рандерія.

Повідомляється, що Олена Семеняка отримувала 1800 євро щомісячної стипендії за свій науковий проект.

“Семеняка заперечила, що вона є правим екстремістом, і що її інформаційно-пропагандистська робота в Європі спрямована на побудову солідарності проти російської агресії”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що експерти, які стежать за ультраправими, не погоджуються з її запереченнями і кажуть, що екстремістська діяльність Семеняки широко задокументована.

Orwellian: International secretary of #neonazi National Corps, civilian wing of Azov in #Ukraine, is now Junior Visiting Fellow in Ukraine in European Dialogue program at Institute for Human Sciences in Vienna. She joins there Ivan Krastev & Timothy Snyder https://t.co/65c5iuykev

— Ivan Katchanovski (@I_Katchanovski) January 10, 2021

Нагадаємо, конгресмени США вимагали від Помпео внести "Азов" у список терористичних організацій.

Згодом українські нардепи написали листа конгресменам США щодо батальйону "Азов".

Українські Національні Новини

Суспільство