ukrayintsi-naybilshe-strazhdayut-vid-ekonomichnikh-problem-proon

Українці найбільше страждають від економічних проблем - ПРООН

 • 9718 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. На сьогодні найбільшими для українців проблемами є їх економічне становище, навіть для тих, хто живе у безпосередній близькості до лінії конфлікту на Донбасі. Про це під час презентації результатів нового дослідження "Безпека та правосуддя в Україні: бачення громад трьох областей (Донецька, Луганська та Житомирська)" поовідомив директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра, передає кореспондент УНН.

"Достатньо нас вразило те, що навіть люди, які живуть близько до лінії розмжування, вони схильні вважати, що бідність та економічні питання, це для них справжні виклики. Ми визначили деякі глибокі проблеми в українському суспільстві, і як би це було прикро, але конфлікт на сході України прямо не впливає на людей, він не є причиною стресу та почуття небезпеки. Є багато проблем, які були і до конфлікту протягом довгого часу, зокрема економічні проблеми, проблеми корупції в українському суспільстві, і за словами опитаних громадян, вони для них набагато значущі і від них вони страждають найбільше, навіть в зоні конфлікту", - зазначив Я.Хімстра.

Він додав, що у такому випадку українська влада має проводити всі необхідні реформи.

"Влада не має фокусуватися тільки на Донбасі, вона має вирішивати виклики, які стоять перед всіма українцями", - підсумував він.

Зазначимо, що із вересня до жовтня 2016 співробітники ПРООН збирали дані для детальної оцінки проблем із безпеки та правосуддя в громадах підконтрольних уряду частинах Луганської та Донецької областей та в Житомирській області. В кожній області було опитано по 1300 респондентів.

Нагадаємо, в ООН і РЄ попередили про негативні наслідки через законопроект про тимчасово окуповану територію України.

Українські Національні Новини

Суспільство