ukrayintsi-povertayutsya-do-rozrakhunkiv-gotivkoyu-analitiki

Українці повертаються до розрахунків готівкою - аналітики

 • 12839 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Частка безготівкових платежів в Україні в II кварталі 2018 року скоротилася до 43,8% у порівнянні з 44,4% в I кварталі. Про це повідомляють аналітики компанії Pro-Consulting, посилаючись на дані НБУ, передає УНН.

"Сьогодні на руках українців трохи менше 60 млн платіжних карт - правда, активні з них всього 58% або 34,8 млн", - відзначила аналітик компанії Pro-Consulting Анастасія Скибчук.

При цьому, замовлення в онлайн-магазинах оплачуються безготівково лише на 40,5% від загальної суми покупок, підкреслюють експерти. У звичайних магазинах карткою розраховується 50,6% споживачів від кількості оплат.

Також зазначається, що з початку року частка безготівкових платежів за обсягом виросла на 4,5%, а за кількістю - на 2,7%.

"Говорити про повну відмову від готівки в Україні ще рано: навіть в інтернет-торгівлі поки переважає готівка", - підсумовують експерти.

Також Україна продовжує визначатися у питанні регулювання ринку криптовалюти у частині законодавства.

У парламенті зареєстровано кілька законопроектів про легалізацію цифрових грошей, і недавно було прийнято рішення об'єднати їх в один документ.

Автором одного з законопроектів про криптовалюту є нардеп від РПЛ Сергій Рибалка (торік його звільнили з посади голови фінансового комітету ВР). Його документ, щоправда, експерти Bitcoin Foundation назвали безглуздим і популістським.

А за даними окремих ЗМІ, законопроект Рибалки (№7183-1) і зовсім "списаний" у російських чиновників. Більш того, співавтором свого законопроекту про біткоіни Рибалка зробив цивільну дружину Анастасію Байбородіну.

І цей вчинок колеги радикала по партії назвали щонайменше "неетичним".

Українські Національні Новини

Економіка