ukrayintsi-prosyat-prezidenta-stvoriti-punkti-priyomu-nebezpechnikh-vidkhodiv

Українці просять Президента створити пункти прийому небезпечних відходів

 • 7126 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. На офіційному сайті Адміністрації Президента України зареєстрована петиція з проханням створити пункти прийому відпрацьованих електричних ламп та інших небезпечних відходів, передає УНН.

Автор петиції Ігор Конобас зауважив, що ситуація зі збором та переробкою відпрацьованих електричних ламп та інших небезпечних відходів в Україні є критичною. За його словами, щорічно на українських сміттєзвалищах опиняється більше 500 кілограмів ртуті.

"При цьому варто зазначити, що лише один грам ртуті здатний забруднити близько 3 300 000 кубічних метрів повітря та 200 000 кубічних метрів води. У той час, коли уряди інших країн всіляко заохочують населення робити крок назустріч збереженню екології, українці не мають змоги долучитися до цього процесу навіть при сильному бажанні - і з цим потрібно щось робити!" - пояснив він.

Тому автор звернення запропонував Президенту України створити спеціальні пункти збору та переробки небезпечних побутових відходів. Петиція зареєстрована 16 січня поточного року і вже набрала 148 голосів із 25 тис. необхідних.

Нагадаємо, в Україні відсутні державні пункти збору небезпечних відходів у населення. Позбутися від токсичних відходів людям допомагають волонтери та компанії-утилізатори небезпечних відходів. Наприклад, в Обухові облаштувати пункти збору небезпечних відходів допомогла компанія “Тарком-Екосервіс”. З квітня 2017 року жителі міста та лікарні здали 2,5 тисячі ртутьвмісних (люмінісцентних) ламп та 174 кг використаних батарейок.

Нещодавно перші контейнери для збору небезпечних відходів з’явилися у столиці.

Українські Національні Новини

Суспільство