ukrayintsi-spozhivayut-vse-bilshe-snekiv-analiz-rinku

Українці споживають все більше снеків - аналіз ринку

 • 12760 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. З квітня 2017-го по березень 2018 року продажі на ринку снеків в Україні зросли на 6,8% у натуральному вираженні, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. Про це свідчить дослідження рітейл-аудиту Nielsen, передає УНН.

Також в Україні зросли продажі снеків у грошовому вираженні: з квітня 2017-го по березень 2018 року - на 24,7%, роком раніше - на 14,3%.

"Таким чином, темп інфляції виріс з 8,2% до 17,9%", - підкреслили аналітики.

За даними дослідження, основний внесок у зростання ринку снеків внесла категорія "картопляних чіпсів", що займає частку в 34% у грошовому та 23,3% у натуральному вираженні. Повідомляється, що продажі картопляних чіпсів протягом звітного періоду зросли на 29% і 21% в грошовому і натуральному вираженні відповідно.

При цьому, найбільшою категорією з продажу в натуральному вираженні є насіння соняшника - частка від загальних продажів 36,2%, а в грошовому вираженні частка становила 26,3%.

"З квітня 2017-го по березень 2018 року продажі цієї категорії зросли на 16,1% у грошовому вираженні, але впали на -6,6% в натуральному", - розповіли аналітики.

Нагадаємо, кілька місяців тому за обман покупців (шляхом розміщення на етикетках неправдивих даних про товар) була оштрафована снекова компанія ТОВ "Снек Експорт". Цікаво, що вказана фірма належить батькові нардепа від РПЛ Сергія Рибалки - Віктору Рибалці.

АМКУ зобов’язав компанію сплатити штраф обсягом 68 тис. грн.

Як повідомляв УНН, саме ця компанія, за даними слідчих СБУ та суду, підписувала "угоди" з контрагентами в так званій "ЛНР".

Українські Національні Новини

Економіка