ukrayintsi-strazhdayut-depresiyeyu-znachno-chastishe-za-zhiteliv-yes

Українці страждають депресією значно частіше за жителів ЄС

 • 12426 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Українці страждають депресією значно частіше, аніж жителі країн Європейського Союзу і це захворювання є найбільш поширеною проблемою серед психічних розладів в Україні. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу МОЗ.

"За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, депресією страждає близько 300 млн людей по всьому світі. В Україні депресія є найбільш поширеною проблемою серед психічних розладів. Українці страждають депресією значно частіше, аніж жителі країн Європейського Союзу. І показники захворюваності у нашій країні продовжують зростати", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ зауважили, що депресія – це захворювання, при якому людина тривалий час (не менше двох тижнів) почувається пригнічено, втрачає інтерес до занять, які раніше приносили задоволення, а також не може робити повсякденні справи. Депресія у жінок розвивається значно частіше, ніж у чоловіків, додали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ затвердило нові норми харчування для українців

Розрізняють різні ступені депресії: легкий, середній і важкий. Все залежить від кількості симптомів та їх важкості. Важливо також враховувати, чи проявлялись маніакальні епізоди. Незалежно від типу, депресія може бути хронічною (розвиватись впродовж тривалого періоду часу) і епізодичною, з рецидивами (особливо, якщо депресію не лікують).

Легку форму депресії можна вилікувати без медикаментів, за допомогою певних психотерапевтичних методів. Але при середній та важкій формі може знадобитись медикаментозне лікування і психотерапія з кваліфікованими спеціалістами. Самолікування депресії антидепрессантами є дуже небезпечним, додали у МОЗ.

Нагадаємо, вагітних і хворих на депресію хочуть включити до програми "Доступні ліки".

Українські Національні Новини

Суспільство