ukrayintsi-zmozhut-platiti-menshe-za-pogani-komunalni-poslugi

Українці зможуть платити менше за погані комунальні послуги

 • 47132 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Ухвалений парламентом закон про житлово-комунальні послуги передбачає право споживача на зменшення розміру плати за ЖКП у разі їх неналежної якості. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

"Документ передбачає право споживача на зменшення розміру плати за ЖКП у разі їх ненадання, надання в неповному обсязі або зниження їх якості", - цитує прес-служба віце-прем'єра.

Як зазначається, згідно із законопроектом, споживач має право не оплачувати вартість комунальних послуг (крім теплової енергії), якщо ними не користується за період тимчасової відсутності в приміщенні понад 30 календарних днів.

"Законопроектом встановлюється порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу ЖКП - на послугу управління, водопостачання, поводження з відходами, газ, електрику. Наступний крок - напрацювання додаткових інструментів, які дадуть можливість більше контролювати постачальників послуг", - зауважив Г.Зубко.

Вказано, що закон "Про ЖКП" є четвертим ключовим законом у реформі енергоефективності. Раніше були прийняті закони "Про енергоефективність будівель", "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", "Про Фонд енергоефективності".

Нагадаємо, 9 листопада Верховна Рада ухвалила закон про житлово-комунальні послуги.

Українські Національні Новини

Політика