ukrzaliznytsia-otrymaie-novi-lokomotyvy-za-finansovoi-pidtrymky-ssha-mininfrastruktury

Укрзалізниця отримає нові локомотиви за фінансової підтримки США - Мінінфраструктури

 • 29289 переглядiв

Експортно-імпортний банк США схвалив надання кредиту "Укрзалізниці" на суму $156,6 млн для закупівлі близько 40 тепловозів, що посилить логістичні можливості України та розвиток інфраструктури в умовах війни.

Експортно-імпортний банк США (EXIM) ухвалив угоду на надання Укрзалізниці позики в розмірі 156,6 мільйона доларів для придбання близько 40 дизельних локомотивів. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає УНН.

Деталі 

За словами спецпредставниці США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер, ця угода — приклад того, що зусилля Уряду США та приватного сектору спрямовані на посилення стійкості та спроможності стратегічно важливого підприємства для України.  

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков підкреслив, що це оголошення про таку співпрацю на високому рівні – важливий сигнал для міжнародного бізнесу щодо роботи в Україні.

Перш за все дякую Президенту та уряду США, Конгресу та американському народу за допомогу та підтримку України в цій війні. Кожен цент допомоги для "Української залізниці" — це не тільки інвестиція в нашу логістичну спроможність та розвиток інфраструктури. Це внесок у обороноздатність та стійкість нашої держави

- наголосив Кубраков.

Укрзалізниця почала випуск зерновозів під європейську ширину колії15.12.23, 17:19 • [views_0]

Доповнення 

У відомстві розповіли, що президентка та голова ради директорів EXIM Рета Джо Льюіс зустрілась в Києві з віцепрем'єр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим за участі спецпредставниці США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер, посла США в Україні Бріджит Брінк та голови правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Лященка.

Нагадаємо

Укрзалізниця вперше продемонструвала медичний евакуаційний поїзд, обладнаний як лікарні, де можуть надавати невідкладну допомогу і навіть проводити операції на ходу.