umerov-i-chiygoz-zustrilisya-v-ankari-z-erdoganom

Умеров і Чийгоз зустрілися в Анкарі з Ердоганом

 • 10301 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Звільнені політв'язні - заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз зустрілися в Анкарі з Президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає УНН.

"Увечері 26 жовтня в Анкарі Президент Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган зустрівся з заступниками Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим і Ахтемом Чийгозом. Зустріч відбулася в офіційній резиденції Президента Туреччини Ak Saray (Білий палац)", - написавши Чубаров.

За його словами, політв'язні подякували Ердогану за його зусилля задля їх звільнення, а також звернулися до нього із закликом допомогти десяткам інших незаконно переслідуваних, заарештованих і засуджених в Криму кримських татар, українців, людей інших національностей.

"Президент Туреччини Ердоган висловив упевненість в нових зустрічах, в тому числі і під час його візиту в Україну, попросив передати Мустафа аг'а Джемілєву, голові і членам Меджлісу кримськотатарського народу слова підтримки і побажання успіхів у діяльності, спрямованій на благо кримськотатарського народу", - додав Чубаров.

Нагадаємо, 25 жовтня Чийгоза і Умерова в РФ звільнили і передали Туреччині. При цьому глава Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що Росія звільнила Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова із забороною проживати в Криму.

Українські Національні Новини

Політика