universal-planuye-obiyti-disney-i-pridbati-21st-century-fox-zmi

Universal планує обійти Disney і придбати 21st Century Fox – ЗМІ

 • 11531 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Американський кабельний гігант Comcast звертається до інвестиційних банків з проханням про отримання проміжного фінансування для участі в торгах, щоб витіснити Walt Disney з багатомільярдної угоди щодо отримання більшості активів 21st Century Fox's, повідомили в понеділок виданню Reuters три людини, знайомі зі справою, передає УНН.

Comcast Corp. – корпорація, яка володіє найбільшою в США кабельною мережею та є найбільшим інтернет-провайдером США, материнська компанія NBC та Universal Studios.

Участь у торгах може стати першим конкретним кроком, прийнятим компанією, щоб розірвати угоду Disney та Fox.

Comcast вже зробив пропозицію в розмірі 22 мільярдів фунтів стерлінгів (30 мільярдів доларів) для придбання 61% акцій європейської платної телекомпанії Sky, якою Fox ще не володіє.

За словами джерел, Comcast просить інвестиційні банки збільшити об'єкт проміжного фінансування, яке вони раніше організували для придбання Sky, на суму до 60 мільярдів доларів, щоб фінансувати ставку Fox, повідомляють джерела.

За словами джерел, Comcast чекає на рішення судді США у наступному місяці щодо позову департаменту юстиції США щодо запланованого придбання медіа-конгломерата Time Warner компанією телекомунікаційного провайдера AT & T, перед тим, як та представить пропозицію компанії Fox.

Fox відхилив пропозицію Comcast минулого року в значній мірі через антимонопольні проблеми, і Comcast планує зробити нову пропозицію лише в тому випадку, якщо AT & T і Time Warner виграють у суді, додали джерела.

Як повідомляв УНН, минулого року корпорація The Walt Disney Company мала намір придбати частину корпорації 21st Century Fox за 52,4 мільярдів доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу