uriad-norvehii-oholosyv-pro-znachne-zbilshennia-viiskovoi-pidtrymky-ukrainy

Уряд Норвегії оголосив про значне збільшення військової підтримки України

 • 103408 переглядiв

Норвегія значно збільшить військову підтримку України, включаючи фінансування протиповітряної оборони, щоб допомогти Україні захиститися від російських ракет і безпілотників.

Найближчим часом уряд Норвегії суттєво збільшить підтримку України, включаючи гроші на посилення протиповітряної оборони. Про це заявив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре, повідомляє VG, передає УНН.

Деталі

За його словами, є значні суми, які потрібно використати для покриття нагальних потреб України. Однак про точну суму він нічого не сказав.

Спочатку Норвегія розглядає можливість участі у спільному підприємстві під керівництвом Німеччини, щоб постачати Україні кращий захист від ракет і безпілотників.

Уряд збільшить підтримку України. Це може передбачати розширення загальної рамки програми Нансена. Ми запросимо на розмову зі сторонами в парламенті з цього приводу

каже Стьоре

Програма Нансена була погоджена на 75 мільярдів норвезьких крон протягом п’яти років і підтримується всіма сторонами в парламенті.

Новини щоранку повідомляють про російські ракети та безпілотники, які влучили в цивільні будівлі, електростанції та вбили багато людей. Україна зуміла захиститися від цього, але починає вичерпуватися

каже прем'єр-міністр Норвегії.

Міністри оборони США та Норвегії обговорили підтримку України та стратегічне партнерство19.04.24, 03:19 • [views_0]