uriad-proponuie-stvoryty-v-ukraini-hrupy-dlia-poshuku-znyklykh-bezvisty-pid-chas-viiny

Уряд пропонує створити в Україні групи для пошуку зниклих безвісти під час війни

 • 25445 переглядiв

Кабінет Міністрів України пропонує створити пошукові групи для розшуку осіб, зниклих безвісти під час війни .

Кабінет Міністрів України пропонує створити пошукові групи, які будуть займатись пошуком зниклих безвісти за особливих обставин. Сьогодні уряд схвалив відповідний проєкт закону. Про це повідомив  представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН

 Схвалено проєкт Закону "Про внесення змін до статті 11 Закону України "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин". Законопроєктом пропонується визначити на період воєнного стану та протягом одного року з дня його припинення чи скасування повноваження Генерального штабу Збройних Сил України стосовно створення пошукових груп за погодженням з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, щодо персонального складу пошукових груп, а також визначення порядку проведення пошукових робіт

- написав Мельничук.

Як зазначається, у законопроєкті передбачено надання Координаційному штабу права на організацію та здійснення переговорів з гуманітарними місіями, громадськими обʼєднаннями та фізичними особами, які провадять діяльність та/або перебувають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, АРК та місті Севастополі, інших тимчасово окупованих територіях України, з метою розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Доповнення

В Україні створили Єдиний реєстр зниклих безвісти. Реєстр розроблено Міністерством внутрішніх справ спільно з Уповноваженим зі зниклих безвісти й іншими відомствами. 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Україна почала збір інформації щодо забору зразків ДНК за кордоном для пошуку зниклих безвісти на території України.