uryad-dokapitalizuvav-oschadbank-na-5-4-mlrd-grn

Уряд докапіталізував Ощадбанк на 5,4 млрд грн

 • 17076 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Уряд збільшив статутний капітал публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України". Статутний капітал банку збільшено на 5,4 млрд. гривень шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку. Про це йдеться у поставнові Кабміну від 6 березня 2017 р. № 122, передає УНН.

Крім того, як зазначено у постанові, дане рішення щодо докапіталізації "забезпечить подальше стабільне функціонування та розвиток державного банку, що є запорукою захисту прав його вкладників та інших кредиторів банку".

Також, відповідно до постанови КМУ № 123, уряд збільшив статутний капітал публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України". Статутний капітал банку збільшено на 4,7 млрд. гривень шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку.

Зазначене рішення забезпечить подальше стабільне функціонування та розвиток державного банку, що є запорукою захисту прав його вкладників та інших кредиторів банку.

Нагадаємо, урядом прийнято рішення продовжити додаткову капіталізацію ПАТ КБ "Приватбанк". Сума додаткової капіталізації складе 9,8 млрд гривень.

Українські Національні Новини

Економіка