uryad-povernetsya-do-pitannya-pro-privatizatsiyu-agrofondu-u-2019-rotsi-minagropolitiki

Уряд повернеться до питання про приватизацію "Агрофонду" у 2019 році – Мінагрополітики

 • 10546 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Кабінет міністрів України повернеться до питання приватизації "Аграрного фонду" наступного року. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк під час онлайн-конференції на його сторінці у Facebook, передає УНН.

М.Мартинюк розповів, що питання приватизації "Агрофонду" не зняте з порядку денного, а відтерміноване для того, щоб наростити його капіталізацію і підвищити інвестпривабливість.

"До питання приватизації Аграрного фонду ми повернемося в наступному році, коли буде реалізовано проект зі створення власного борошномельного виробництва", - сказав він.

Також Мартинюк пояснив, чому було відкладено приватизацію "Державної продовольчої зернової корпорації".

За його словами, компанія отримала кредит від "Ексімбанку" Китаю в розмірі 1,5 млрд дол., через цей кредит ринкова вартість компанії є від'ємною. Крім того, уточнив він, кредитними угодами передбачено погодження кредиторів на будь-які зміни в структурі власності та на сьогодні такого погодження не має.

"Корпорацію точно треба приватизувати, але для цього нам необхідно: 1) реструктуризувати кредит (план А- дострокове повернення частини позики); 2) знайти інвестора. Наприклад, два тижні тому в корпорації була делегація однієї з арабських країн", - додав він.

Як повідомляв УНН, в уряді розглядають можливість продати 20-25% акцій "Турбоатому" міжнародній компанії. Про це під час засідання парламенту заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Українські Національні Новини

Економіка