uryad-rozrakhovuye-na-znizhennya-smertnosti-na-dorogakh-na-30

Уряд розраховує знизити смертність на дорогах на 30%

 • 5978 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Протягом цього року планується зменшення смерності на дорогах на 30% завдяки заходам з безпеки. Про це сьогодні сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

"Ми ставимо за ціль зараз, тими заходами, які будемо робити в цьому році, зменшити смертність принаймні на 30%. 4-5 тис. людських життів ми зможемо врятувати, якщо правильно відбудуємо систему", - зазначив він.

В.Гройсман поінформував, що протягом 2014-2017 років втрачено 15 тис. 300 людей на дорогах.

Прем'єр нагоголосив, що на 27-му році незалежності України немає жодного прориву у забезпеченні безпеки у дорожньому русі немає.

"Дороги ми робимо... Але коли ми починаємо будувати нові дороги, ми бачимо, що швидкість проїзду по цих дорогах збільшується, а жодних практичних технічних засобів безпеки зниження швидкості немає", - сказав він.

Йдеться, за його словами, не тільки про питання контролю швидкості, але й будівництва необхідних елементів, які зменшують швидкість на дорогах.

Як повідомляв УНН, з 1 січня 2018 року автомобілісти повинні рухатись у населених пунктах з максимальною швидкістю у 50 км/год.

Українські Національні Новини

Суспільство