uryad-yaponiyi-rozkritikuvav-plani-rf-rozmistiti-diviziyu-na-kurilakh

Уряд Японії розкритикував плани РФ розмістити дивізію на Курилах

 • 12377 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. В уряді Японії розкритикували плани Міністерства оборони Росії розмістити дивізію на спірних Курильських островах. Про це у четвер заявив головний секретар японського уряду Йосіхіде Суга, повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.

"Якщо цей крок призведе до посилення військової присутності Росії на островах, це суперечитиме позиції Японії та стане прикрим фактом, оскільки вони (росіяни – ред.) перебувають фактично на нашій території", – сказав Й.Суга.

Він повідомив, що це питання стане предметом переговорів міністрів оборони та закордонних справ двох країн під час їхньої зустрічі, яка відбудеться 20 березня в Токіо.

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що для захисту Курил у цьому році на островах буде розміщена російська дивізія.

Після Другої світової війни Курильські острови були захоплені Радянським Союзом. Росія та Японія досі не підписали мирної угоди. У жовтні 2016 року прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що його країна продовжить домагатися від Росії повернення всіх "північних територій" – чотирьох островів Курильської гряди, які прем'єр країни назвав "споконвічними японськими територіями".

Також нагадаємо, що 14 лютого уряд Японії заявив протест Москві у зв’язку з рішенням РФ назвати п’ять раніше безіменних островів, що належать до Південнокурильського архіпелагу.

Українські Національні Новини

Новини Світу