uryad-zatverdiv-poryadok-pererakhuvannya-vneskiv-za-vstanovlennya-budinkovikh-lichilnikiv

Уряд затвердив Порядок перерахування внесків за встановлення будинкових лічильників

 • 9546 переглядiв

КИЇВ. 13 червня.УНН. Уряд затвердив порядок та примірний договір щодо перерахування виконавцем комунальної послуги внесків за встановлення будинкових лічильників оператору зовнішніх мереж, що були сплачені споживачами та власниками приміщень з індивідуальним опаленням та водопостачанням. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу уряду.

Це черговий підзаконний акт на виконання Закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання".

Прийняття документа зобов’яже виконавців комунальної послуги перераховувати оператору зовнішніх інженерних мереж внески, сплачені споживачами та власниками приміщень з індивідуальним опаленням та водопостачанням за встановлення будинкових лічильників. Також визначено порядок і умови перерахування внесків та примірний договір, який прописує взаємовідносини між виконавцем послуги та оператором зовнішніх мереж.

Прийняття постанови врегульовує питання тарифоутворення на теплову енергію та комунальні послуги за рахунок виключення плати за встановлення цих лічильників з тарифів.

Як повідомляв УНН, Кабінет міністрів України затвердив Порядок інформування оператором зовнішніх інженерних мереж власників (співвласників) будівлі про намір встановлення вузла комерційного обліку.

Українські Національні Новини

Економіка