uryad-zatverdiv-poryadok-provedennya-e-auktsioniv-pid-chas-velikoyi-privatizatsiyi

Уряд затвердив порядок проведення е-аукціонів під час великої приватизації

 • 407303 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Кабінет міністрів України затвердив порядок проведення електронних аукціонів під час великої приватизації. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

Цитата

«Затверджено Порядок проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів великої приватизації», - написав Мельничук.

Деталі

За його словами, порядок визначає механізм проведення електронних аукціонів для продажу обʼєктів великої приватизації з використанням електронної торгової системи, визначення переможця за результатами електронного аукціону, розміру та порядку внесення плати за участь в електронному аукціоні відповідно до положень ЗУ «Про приватизацію державного і комунального майна».

«Визнано такою, що втратила чинність постанову КМУ від 10.05.2018 N 386 «Про затвердження Порядку продажу обʼєктів великої приватизації державної власності», - повідомив Мельничук.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду повідомляв, що уряд продовжує реформу корпоративного управління та приватизацію.

«Лише від початку року в межах так званої малої приватизації на відкритих аукціонах держава залучила 747 млн грн, а підприємці з усієї країни отримали можливості для розвитку своєї справи», - повідомив Шмигаль.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що незабаром в Україні на практиці почне діяти новий формат земельних торгів — електронний аукціон.

Українські Національні Новини

Політика